Home » Genieten op Terschelling

Genieten op Terschelling? Dat kan in alle jaargetijden en bij elk weertype… Onze persoonlijke favorieten zijn

De waddenkust, er is een fietspad van West naar Oost langs de waddendijk met prachtige vergezichten over de Waddenzee. Terschelling heeft een uitgebreid fietspadennet door de polder de duinen de bossen en het natuurreservaat de “Boschplaat”

Het Duinmeertje van Hee waar u kunt zwemmen, leuk voor de kinderen.

Watersporten: sportvissen, windsurfen, kitesurfen , strandzeilen enz.

De Fjoertoer leidt de deelnemers langs de prachtige natuur van het eiland, door de polder de bossende duinen en natuurlijk over het strand.

De Berenloop dé marathon van Terschelling is uitgegroeid tot een van de grootste atletiekevenementen van Noord Nederland. De Berenloop is een marathon geworden met een landelijke uitstraling.

Paardensport. Terschelling is een echt paardeneiland , u kunt de paardensport volop beoefenen. Wat is er nu heerlijker dan met een paard over het Terschellinger strand te rijden. Er zijn prachtige ruiterpaden door bos en duin. Paarden zijn op veel plaatsen te huur.

Luxe vakantiehuis de Vergulde Kikker (6p) op het pittoreske Terschelling, centraal gelegen.

Vuurtoren De Brandaris – West Terschelling

Dit is de oudste vuurtoren van Nederland en daarom een hele bijzondere.  Hij komt oorspronkelijk uit 1323.

Zeeaquarium, CNL – West Terschelling

Vissen aaien en bekijken in dit wonderlijke museum.

Filmtheater – WestEnd in de Raadhuisstraat op West-Terschelling. West End is een leuk klein filmtheater in West Terschelling waar top-films gedraaid worden, ook kinderfilms.

Museum ’t Behouden Huys

Bewoners van Terschelling reisden vroeger de hele wereld over, gevolgen van de vele vaartochten zijn in ’t Behouden Huys te zien.

Stryper kerkhof

Neem een kijkje op het oudste kerkhof van Terschelling, omstreeks het jaar 900 werden hier al mensen begraven.

Oerol Festival

Het Oerol festival is een jaarlijks terugkerend 10 daags locatietheater en Landschapskunsten Festival op het eiland Terschelling .

Rock ’n Roll Street – Midsland

Rock & Roll muziek, kleding , oldtimers en solexen bepalen het beeld in Midsland tijdens dit festival.

Wrakkenmuseum De Boerderij – Formerum

Een museum vol verzameling van allemaal inventarisstukken van de vele scheepswrakken rondom het eiland Terschelling. Een aanrader voor de kinderen, -op 5 na- het beste museum van Nederland.

De Groene Weide – Hoorn

En natuurlijk in de “Groene Weide” elke avond optredens van Hessel. In de wintermaanden is er een aanschuif tafel voor een diner tegen een bijzonder lage prijs en een goede keuken.

Cranberryfabriek – Formerum

Nostalgische verhalen over het ontstaan van de cranberry op Terschelling. Na afloop kunt u aan een kleine proeverij deelnemen.

Huifkartochten

Naar de de “Boschplaat” en de “Noordvaarder”.  Korte en lange ritten mogelijk bij verschillende huifkarbedrijven

Bezoekboerderijen

Een geweldig polderlandschap waarvoor een groot gedeelte biologisch geboerd wordt; kaasboerderijen, schapenkaas, biologische koemelkkaas, rondleidingen op verschillende boerderijen, heel leuk voor kinderen. Schapenscheren behoort ook tot de activiteiten.

Zeehonden

Een bezoek aan de Wadden is niet compleet als u niet even de zeehondjes heeft gezien! Ze leven in grote getale in de Waddenzee en er zijn meerdere schepen die vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar elke dag naar de zeehondjes gaan.

de Vergulde Kikker is een luxe vakantiehuis voor 6 personen op Terschelling, in het rustIge Baaiduinen.